Blonde Madam van Meneer - vintage 2017

Blonde Madam, fluweel blond bier

Omdat we er goesting in hadden, heeft Meneer een fris blond bier gebrouwen (alc: 6,2%). Zeker proeven, want dit bier zal niet alleen door de liefhebber zeer gesmaakt zal worden…

Kleur

Voor ons biertje werd gebruik gemaakt van twee soorten mout: de gewone pilsmout die de traditionele gele kleur geeft en een deel licht gekarameliseerde mout die door zijn lichte suikerzoetheid toch een voller aroma, zachte smaak en een diepere kleur geeft aan het brouwsel.

Smaak

De kenmerkende florale smaak en geur wordt bekomen door gebruik te maken van de Cascade hop. Deze hop distanciëert zich van de andere door zijn vrij stevige citrustoetsen die neigen naar pompelmoes.

Voor de bitterheid, die zeker niet domineert, kozen we voor enerzijds de vrij bittere Nugget en anderzijds de Northern brewerKenmerkend voor de Nugget is de fijne, soms harsachtige hopsmaak. De Northern brewer laat zich dan weer kenmerken door zijn zeer lichte houtachtige smaak en lichte munttoets.

Schuim

Gebruik makend van een hoeveelheid gecarameliseerde hop beïnvloeden we de schuimstabiliteit trouwens positief: Blonde Madam heeft mooi wit, stevig en stabiel schuim.

Pareling

Het biertje zit vrij goed gesatureerd wat impliceert dat er voldoende pareling aanwezig is.

Complexloos zomerbier

Zoals je leest en proeft proberen wij voor de smaken zoveel mogelijk de typische kenmerken van de hopsoorten te gebruiken zonder hiervoor toevoegingen te gaan doen van kruiden, fruit, en andere…

Blonde Madam is een niet al te complex, zeer toegankelijk blond bier dat niet alleen door de liefhebber zeer gesmaakt zal worden.

 Je zou er zo dorst van krijgen!

Blonde Madam